Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Trh práce v ČR a Průmysl 4.0
VOGELTANZ, Jiří
Tato diplomová práce je zaměřena na koncept Průmysl 4.0 a trh práce. Cílem je definovat hlavní dopady integrace Průmyslu 4.0 na trh práce se zaměřením na vybrané průmyslové odvětví v ČR. Autor této práce si zvolil zemědělství. Práce je rozdělena na 2 části. První část se zabývá studiem teoretických východisek. Teoreticky je zde popsán trh práce. Stejně tak iniciativy Průmyslu 4.0 a Zemědělství 4.0. Druhá část je praktická, která je orientována na cíl práce. Tato část popisuje několik produktů Zemědělství 4.0 a vývoj počtu zaměstnanců v zemědělství v ČR. Dále bylo realizováno dotazníkové šetření, kterého se zúčastnilo přes 70 zemědělských firem. Byla stanovena výzkumná otázka. Výsledky jsou graficky zobrazeny, zanalyzovány a v neposlední řadě byla zodpovězena výzkumná otázka.
Návrh 3D modelu reálného ustájení skotu pro potřeby počítačových simulací
MALÝ, Vítězslav
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu 3D modelu reálného ustájení skotu, který bude dále sloužit pro počítačové simulace. Model je vytvářen podle předlohy vzorové stáje pro chov 300 dojnic. Jako podklady pro tvorbu modelu slouží výkresová dokumentace budovy stáje. Model stáje je vytvořen za pomoci 3D počítačového modelování. K tvorbě modelu byl využit program SolidWorks v bezplatné studentské verzi. Práce v rešeršní části představuje zásady welfare zvířat, druhy ustájení skotu, automatické systémy v chovu skotu a počítačové simulace. Praktická část pak obsahuje pracovní postup při tvorbě jednotlivých částí modelu a jejich následné sestavení v konečný model stáje.
Technická řešení pro měření nádoje a kvality dojeného mléka
HUCEK, Jiří
Literární rešerše se zabývá technickými řešeními automatizovaného "in-line" měření nádoje a kvality mléka od dojnic. Motivací pro výzkumné a vývojové aktivity v této oblasti je zlepšení welfare a zdravotního stavu dojnic, zabezpečení nezávadnosti finálních produktů a zvýšení jejich kvality pro koncového spotřebitele. Aplikování výše uvedených systémů napomáhá zvýšení konkurenceschopnosti chovatelů dojnic a také zpracovatelů jejich produktů. V neposlední řadě je pro dosažení zdravého a kvalitního mléka nutné splňovat řadu hygienických opatření a se řídit zootechnickými zásadami chovu. Úvodní část je věnována definici mléka a jeho složení (bílkoviny, mléčný tuk a vitamíny). Následují fyzikálně-chemické parametry mléka, jako jsou například elektrická vodivost mléka, počet somatických buněk, obsah močoviny, obsah tuku, obsah bílkovin, rezidua inhibičních látek a v neposlední řadě obsah laktózy. Dále je práce zaměřena na faktory, které ovlivňují kvalitu mléka. V této kapitole je definována výživa, technologie ustájení, hygiena dojícího zařízení, vliv plemene na parametry mléka a zdravotní stav dojnic. Jako další jsou popsány metody používané pro analýzu mléka. Mezi vybrané metody je zařazena analýza vodivosti mléka, optická analýza a v neposlední řadě diferenciální test na mléčné leukocyty. Poslední část se zabývá organizací ICAR a jejími předpisy na použití přístrojů k měření nádoje. Poté jsou popsány jednotlivé přístroje na měření nádoje, které jsou certifikované organizací ICAR.
Vliv Průmyslu 4.0 na zaměstnanost v zemědělství
Karas, Jan
Cílem této diplomové práce je zmapovat potenciální dopady Průmyslu 4.0 na zaměstnanost v zemědělství – v kontextu pracovního trhu a řízení lidských zdrojů. Teoretická část je zaměřena na koncepci Průmyslu 4.0, její historii a možné budoucí dopady/přenosy zejména v oblasti zemědělství. Následující část práce se věnuje situaci ve vybraných zemědělských podnicích a názorům vedoucích/manažerů zemědělských podniků, zemědělských poradců a ředitelů středních zemědělských škol na řešenou problematiku. Na základě analýzy primárních dat bylo zjištěno, že je v současnosti velký nedostatek pracovníků v zemědělství, což je i jedním z hlavních důvodů, proč se zástupci zemědělských podniků rozhodují pro automatizaci/robotizaci výroby. V závěru práce jsou diskutovány poznatky a jsou navržena doporučení pro zemědělské podniky a střední zemědělské školy v rámci využívání nových technologií a možných dopadů automatizace, robotizace a digitalizace na zaměstnanost.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.